Randi Engelsvold fra Klepp ønsket seg en duettpartner i «Du vett», og Jarle Obrestad fra Hå stiller opp. Tekst og melodi står Engelsvold for, mens Jørgen Manke er produsent. Han bidrar også med tangenter, gitar og koring. På bass finner vi Ørjan Kjos, mens Rune Grinde Pedersen spiller trompet. Gunvor Orstad Berntsen korer. «Du vett» får følge av andre nye sanger på spillelisten som skiftes ut hver fredag. Sanger fra året samles i en egen liste på Spotify.

Omtale viser.no.   http://viser.no/2014/randi-engelsvold-fager-draum-cd/

Foto Elin Heland , design Martha Elisabet Landa

Randi Engelsvold - Fager Draum (CD) 

Randi Engelsvold (f. 1963) har skrevet tekster i flere år, men det var ikke før hun begynte å spille gitar i 2007 at melodiene begynte å komme. Den første CD’en ble utgitt i 2011 og etter flere produksjoner har hun nå utgitt CD’en «Fager Draum» med utvalgte tekster av lyrikeren Sverre Telstø fra Hardanger.

Trond Skarsten

Randi Engelsvold fremfører alle tekstene på jærdialekt/nynorsk og har skrevet samtlige melodier selv. Stilen hennes er en blanding av alt fra rendyrket visepop med innslag av folkemusikk til noe mere jazzpreget.

Felles for hele produksjonen er at den er meget godt og distinkt mikset, noe som bidrar til å fremheve de meget behagelige, men til tider litt forutsigbare, melodilinjene.

Lyrikeren Sverre Telstø f. 1903 døde i ung alder men hadde åpenbart evnen til å skrive nære og gode mellommenneskelige tekster preget av et klart blikk på detaljene. Tekstene hans ble aldri utgitt formelt, og derved blir «Fager Draum» ytterligere interessant.

Det første sporet «Solhov» karakteriseres best som behagelig visepop hvor samtlige instrumenter og vokal er mikset slik at alle kommer til sin rett, men det mangler litt særpreg. Vi har på en måte hørt tilsvarende før, men bevares – gode tekster og fin sammenheng mellom tekst og melodi.

Det neste sporet «Mi sol og von» er en grei videreføring fra forrige sang, men denne gangen faller vokalen litt igjennom etter min mening. Etter melodien «Troll» kommer «Etter sumar» og så langt er det dette det sporet jeg synes er best hittil – enkelt og liketil med et orgelparti som legger seg som et behagelig bakgrunnsteppe og dertil hørende allsang.

Melodien «Frost og gikt» bærer i seg elementer som minner litt om Aadland (Fløyel og Stål) selv om enkelte el-gitar partier kan virke noe malplasserte. Personlig ville jeg ha fortrukket en kraftigere og «sterk» vokal som kanskje hadde passet melodien litt bedre – men dette er smak og behag. Dette sporet har etter min mening potensiale i seg til å bli en visepopmelodi med mye bredere appell.

Melodien «Hausten» er en nedtur for meg med litt for mye sammenblanding av stilarter og musikalsk uttrykk – henger liksom ikke helt sammen, men allikevel et solid stykke musikalsk arbeid.

Herfra går vi over til «Joli og heimen» som befester de gode musikalske prestasjonene og er helt i tråd med det jeg vil kalle «grunntonen» i Randi Engelsvolds melodilinjer. Men jeg må undre meg litt over mellompartiene med en overdreven bruk av romklang. Nest siste spor er «Snøen» som er det sporet hvor jeg synes at både Telstøs tekst og Engelstads vokal smelter finest sammen – dette kuttet tåler å høres mange ganger, men vær OBS, den kryper under huden på deg!

Siste sporet på CD’en er melodien «Vårvinna» som er en fengende og elektrisk avslutning på en solid produksjon.

Kort oppsummert: Gode tekster og melodier fremført av gode musikere selv om enkelte partier ikke synes å passe helt inn. Godt produsert slik at det enkelte instrument inklusive vokal kommer frem på en fin og gjennomarbeidet måte. Med CD’en følger et innstikkshefte med både tekster og en innføring i enkelte dialektiske ord og vendinger som bidrar til økt forståelse av teksten.

Hva annet kan jeg si – kan jo ikke gi annen karakter enn en litt svak 5’er!

CD: Randi Engelsvold – “Fager Draum”

Dreamlab Studio , 2014

Produsent: Inge Engelsvold som også medvirker på tangenter og gitar.

Kjetil Fjelde – gitar, Hans Berge Stokkeland – el-gitar, Robin Methlie – bass, Dag Sindre Vagle – fløyte, Arnt Bekkehein og Arne Skorpe-Sjøen – trommer, Karim Ben Ali – perkusjon og til slutt Tone Wigdal og Kjell Inge Torgersen – kor.

Cd- Fager Draum - ukens anbefaling - Aftenbladet

Avisutklipp - omtale Stavanger Aftenblad

Sitert frå Stavanger Aftenblad 14.03.14

side 30 i del 2 Lokal & kultur.

om cd "Fager Draum"

 

Ukens

Anbefaling

 

Randi Engelsvold fra Klepp debuterte med fine "Hjarta slår sakte vals" for tre år siden. Denne gang velger hun å overlate ordene til Sverre Telstø (1903-19041). Diktene til industriarbeideren fra hardanger har aldri vert utgitt i bokform, og Engelsvolds melodier og stemme henter dem frem fra glemselen på varsomt vis. Telstø hadde ein svakhet for natur og årstider. "Snøen" beskriver han slik "Ei kåpa nett so linn og nett, so rein og fin som skjortelin/Så mjuk som ull og voggesull, so kvit som bein lik glimestein". Flinke folk er med, som Kjell Inge Torgersen i koret.

Beste spor. "Mi sol og von", "Snøen", "Joli og heimen".                                                                                                                Geir Flatøe

Stavanget Aftenblad